Jump to content
Sign in to follow this  
hoobby

2.0e poor performance

Recommended Posts

i wish i was nearer to you .we could go through this together and swap all your bits one at a time to sort it. but to be honest im not sure its a component fault but lets see what happens when you do your ignition. then we can go through the basics and work our way in. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ignition module replaced and it has made a difference   acceleration now constant,smooth and quicker  still seems flat if dropped into 4th at 60 and floored it gets there but can get the same effect just squeezing the throttle on (or am I expecting too much) it's just I remember doing this with my 20s 4 speed (4th to 3rd) and it was a lot lot quicker. will check plugs when I get up and check for  leaks as the car hasn't been put through its paces for about 14 years 

I must admit tho I did really enjoy myself tonight :D

The getrag 240's fifth gear is it like overdrive as it's totally hopeless for acceleration.

 

 

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, hoobby said:

Ignition module replaced and it has made a difference   acceleration now constant,smooth and quicker  still seems flat if dropped into 4th at 60 and floored it gets there but can get the same effect just squeezing the throttle on (or am I expecting too much) it's just I remember doing this with my 20s 4 speed (4th to 3rd) and it was a lot lot quicker. will check plugs when I get up and check for  leaks as the car hasn't been put through its paces for about 14 years 

I must admit tho I did really enjoy myself tonight :D

The getrag 240's fifth gear is it like overdrive as it's totally hopeless for acceleration.

 

 

 

Just remember, you can tweak the timing advance a little as it's fairly conservative based on the old fuel. Will allow it to pick up a bit , whilst keeping Well away from  'pinking ' so long as your not buying super turd unleaded lol

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

After 50 miles from new 1-4 left to right.

IMG_20200918_162452.thumb.jpg.bbb8967828310a07c85bffbe15c9010b.jpg

Lean ? or too early to really tell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great to hear that the ignition module has helped a lot, glad you're having a bit more fun now, there's something about driving them that just makes you smile 😁 looking forward to hearing of further progress 😎

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well there has been some very good progress maybe a bit of frustration but left it in fifth at just under 70mph and floored it  and held the throttle down a couple of times up to 70....ish ;) I could feel it surging and dropping off but it got better every time I did it and now I have my open road performance back I guess the injectors were a bit gummed up either that or the exhaust was restricted and blew it out now it goes like a manta.

Hopefully that's it and I thank everyone who has helped me with this problem if anything it's had a thorough check over and tune up.

Edited by hoobby
  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats Great to hear, and a outcome of what was wrong! Gives others info where to start with similar issues. Now go, enjoy, put that pedal down......

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...