Jump to content

hoobby

OMOC Members
  • Content Count

    230
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

hoobby last won the day on September 10

hoobby had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent

About hoobby

  • Rank
    Kapitan

Profile Information

  • Location
    Braintree
  • Name
    Graeme

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hi Ian this is like a door autopsy how about practicing on something similar if you have it then hopefully won't screw it up.
  2. Ian take it easy for a while you have been non stop at this car for about 2 years early mornings and late evenings as my mum used to say " your burning the candle at both ends".your dedication to your car is stunning but not at the cost of your health.rest relax chill enjoy.
  3. The bulb lit for 4 seconds and the fifth injector is spraying a steady good pattern so the thermo switch is ok for cold start. Have ordered a new temp II as test shows its telling the ECU it's at running temperature.many thanks for the help will update when I have fitted it.
  4. Thanks but I have the same issue Haynes test for thermo timer. above 35c 50-70 ohms below 35c 3-5 ohms this is taken across the two pins on the unit my switch (34 ohms below 30c) passes all the tests I supplied but fails the Haynes test.
  5. After much digging around on the net found test for the thermo timer sensor (brown vertical sensor) all tests are with cold engine below 30c w to ground 0 ohms G to w 25-40 ohms G to ground 25-40 ohms I'm glad to report this survived it's welding experience. Oh Jess can you edit your test for sensor II 1760f is 960c hot enough to melt aluminium .
  6. Hi Ian had the same problem on a cavalier engine would not stop leaking so done the same as you have took it to work first warning was the tail gatter who quickly dropped back and started washing his screen then I stopped at traffic lights to be enveloped in smoke when I got the bonnet up found it had spat the whole rocker gasket out and blew every seal and the head gasket on the engine this was due to a clogged breather gauze a very expensive oversight hope you have cleaned yours?.
  7. Thanks Jess all downloaded.forgot to mention once engine has warmed up a bit she purrs so just a cold start prob.will check over the system over the weekend.
  8. Temp sensor II pic above showing 370 ohms at 20 degs c ( ECU thinks +60 deg c )was fine before local company (bleed screw replaced) broke the thermostat housing and had to weld it back together sensors were not removed so I guess it's killed the sensor.would this be Bosch 0280130026? .(pic below) the single wire for temp gauge what is the other ones purpose as this had the same treatment Haynes just says temp sensor no test info for this.
  9. It wasn't the Flexi but all the old steel lines from it badly restricted and t- piece had a lot of crap in it I also changed the valve to Flexi hose line tho this had been done think I'll replace all the steel lines up front as well due to the amount of rusty fluid I got out when I first flushed the lines.i just like to thank everyone for there help and patience with this problem it was extremely frustrating and I got really negative about the car but now feeling a lot more positive tho I still think this car has a soul (female) and is just pissed off for being left neglected for so long like a woman scorned .oh parcel force screwed up and sent the shoes and drums to Milton Keynes as a delivery depot 90 miles from my house but have promised will be delivered tomorrow.
  10. Last test taken from the end of brake line at the wheel cylinders both show 750psi more than enough to operate the rear drums so I would say they now work but as I have striped out all the brake gear and new drums,shoes and fitting kit ordered as old drums badly scored should have it all back together by weekend and hopefully mot soon....ish.and now boing! time for bed.
  11. Ok cheers haven't refitted the pipe it's still in the bottom of my freezer as want to get a mot and give it a run to see how it feels and sounds then going to drop and strip box down it's leaking from the rear casing join and front seal would explain the lack of oil in it.have seen a couple of YouTube videos in Russian not sure about some of there methods tho .
  12. Hmmm while checking the new brake lines for leaks my second surprise gearbox now making a slight droning sound disappears with clutch dipped so input bearing worn? didn't make this sound with ep90 maybe put in there to mask the noise?.
  13. Hi Ian might be the torque converter also automatic transmissions still contain wet clutch packs same sort of thing as a motorbike has many plates and friction plates could be worn also miss adjusted bands/worn.the valve body has many valves,balls and springs could be sticking you could try this got very good results on mine .what was the old oil like black and burnt?."was it worth it" you know I keep asking the same question then I look at the car and think **** yeah.
  14. Nice idea but this gauges first mark is 100psi would need a lower range gauge and for the cost difference probably better off buying a kit.
  15. Ok just for the hell of it run a series of tests. M/c without servo assist 850psi pumped brakes 1150psi M/c with servo assist 1500psi pumped brakes 1900psi Brake valve output 750psi same on all tests so this must be its limit. So m/c and brake valve are doing there job. Going out tonight so will run the rest of the tests tomorrow.
×
×
  • Create New...